Zo leggen we uw houten vloer

Een houten vloer geeft uw woning karakter, straalt warmte en gezelligheid uit en is ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Er zijn dus veel voordelen aan het leggen van een houten vloer in uw woning. Omdat het leggen ervan écht vakwerk is, raden we u aan om dat door een expert te laten doen. In dit blog leggen we u stap voor stap uit hoe we precies uw houten vloer leggen.

Lees de volledige blog

Voordelen houten vloer laten schuren en lakken

Een houten vloer geeft een warme, sfeervolle uitstraling aan uw woning. Om een houten vloer in topconditie te houden, dient u hem regelmatig te (laten) onderhouden. Schuren en lakken zijn hiervoor uitstekende methodes.

Lees de volledige blog

Parket en vloerverwarming

Parket brengt veel gezelligheid en warmte aan een woning, vooral in combinatie met vloerverwarming. Zo geniet u zelfs in de winter op blote voeten van het unieke gevoel en de natuurlijke flair van parket. Om het parket en de vloerverwarming te combineren, moet u met een aantal punten rekening houden. Vooral de keuze van het hout is van grote invloed op de levensduur van de vloer.

Lees de volledige blog

5 redenen voor een parketvloer in huis

Als er één materiaal is dat vandaag de dag de hypothetische trofee van binnenhuisarchitectuur wint, dan is het wel hout. Een van de meest gebruikte en aantrekkelijke soorten houten vloeren is parket, dat door zijn natuurlijke, subtiele warmte steeds populairder wordt. In deze blog bespreken we de top 5 redenen waarom u uw huis met een parketvloer zou moeten inrichten.

Lees de volledige blog

Uw houten vloer waterdicht maken? Dit is waarom.

Als u een houten vloer heeft, dan wilt u hem misschien waterdicht maken. Vooral op bepaalde plekken, zoals de keuken, kan dit erg makkelijk zijn. In dat geval zijn er twee belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden. Ten eerste moet u zich afvragen of u wilt dat uw vloer waterdicht of waterbestendig wordt. Ten tweede moet u bedenken hoe u dit gaat aanpakken.

Lees de volledige blog

De charme van een visgraat parketvloer

Een parketvloer die gelegd is in het welbekende visgraatpatroon is een ongekende klassieker die tot de dag van vandaag nog steeds zeer populair is. Dat is ook logisch, als u bedenkt dat u met een visgraat parketvloer alle kanten op kunt qua smaak én inrichting. Graag vertellen we u in dit blog meer over deze stijlvolle vloerbedekking.

Lees de volledige blog

Is een parketvloer kindvriendelijk?

Als er iemand intensief gebruikmaakt van uw vloer, zijn het wel uw kinderen. Zeker in de woonkamer is het dé vloer waar gespeeld, gerend en gedanst wordt door de jongste familieleden. Wanneer u een gezin heeft, let u tijdens het kiezen van een vloer op meer dan alleen het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid. Er komt een extra eis bij: hij moet namelijk ook kindvriendelijk zijn. Nu rijst de vraag: is een parketvloer dat eigenlijk wel? Het korte antwoord is ja. De uitleg? Die geven we graag hieronder.

Lees de volledige blog

Parketvloer met vloerkoeling: een goede combinatie?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerkoeling of een combinatie van vloerverwarming en koeling. En dat is niet voor niets. Met name gedurende de zomer is het een effectieve en prettige vorm van verkoelen. Vloerkoeling gaat echter niet samen met alle houtsoorten. In dit blogartikel brengen we u op de hoogte van alle ins- en outs op het gebied van vloerkoeling in combinatie met parket.

Lees de volledige blog

Huisdieren en een parketvloer: een prima combinatie!

U en uw huisdier zijn onafscheidelijk. Bij de keuze van een nieuwe vloer houdt u dus ook rekening met uw hond of kat. Een parketvloer is bijzonder geschikt wanneer u huisdieren heeft. In dit blog vertellen we u waarom.

Lees de volledige blog

Luchtvochtigheid parketvloer

Bij de aanschaf van een parketvloer mag het belang van een goede luchtvochtigheid niet uit het oog verloren worden. In dit blog leest u wat een te hoge of juist te lage luchtvochtigheid voor effect heeft op parket. Uiteraard vertellen we u ook hoe u de luchtvochtigheid in de ruimte op een perfect niveau brengt en houdt.

Lees de volledige blog