Houten vloer afwerken: olie, lak of hardwax?

Als u een houten vloer of een parketvloer heeft is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo weet u zeker dat de vloer jaren meegaat en haar uitstraling behoudt. De eerste stap van het onderhoud is de afwerking van de vloer. De juiste afwerking beschermt het hout tegen vuil, krassen en vlekken. Daarnaast is het mogelijk om het hout een andere kleur te geven door middel van de afwerking. We onderscheiden drie verschillende soorten afwerkingen: olie, lak en hardwax.

Lees de volledige blog

Houten vloer verwijderen: zo doet u dat!


Als u een houten vloer deels of helemaal wilt verwijderen moet u zich goed voorbereiden voordat u begint met een zaag en koevoet. Let bijvoorbeeld op de ondergrond, of er gebruik is gemaakt van lijm en hoe het parket aan elkaar is gelegd. Nadat u al deze informatie heeft, kunt u met het vierdelige stappenplan aan de slag om de vloer te verwijderen. Blijf opletten dat u de panelen niet beschadigd, voor het geval dat u deze wilt hergebruiken of verkopen.

Lees de volledige blog

Parket of een houten vloer op vloerverwarming

Een houten vloer is zeker geschikt om op vloerverwarming te leggen. Echter is niet iedere houten vloer geschikt. U moet letten op het materiaal, de vochtdichtheid en de thermische weerstand. In deze blog hebben we alle informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees de volledige blog

Houten vloer schoonmaken: zo reinigt u uw vloer

Het is één van de meest populaire soorten vloerbedekking in Nederland: de parketvloer. Om ervoor te zorgen dat uw houten vloer jarenlang mee gaat, is onderhoud en het regelmatig schoonmaken van uw houten vloer belangrijk. Wij hebben een aantal handige schoonmaaktips voor u op een rijtje gezet, zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Lees de volledige blog