Is een parketvloer kindvriendelijk?

Als er iemand intensief gebruikmaakt van uw vloer, zijn het wel uw kinderen. Zeker in de woonkamer is het dé vloer waar gespeeld, gerend en gedanst wordt door de jongste familieleden. Wanneer u een gezin heeft, let u tijdens het kiezen van een vloer op meer dan alleen het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid. Er komt een extra eis bij: hij moet namelijk ook kindvriendelijk zijn. Nu rijst de vraag: is een parketvloer dat eigenlijk wel? Het korte antwoord is ja. De uitleg? Die geven we graag hieronder.

Lees de volledige blog

Parketvloer met vloerkoeling: een goede combinatie?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerkoeling of een combinatie van vloerverwarming en koeling. En dat is niet voor niets. Met name gedurende de zomer is het een effectieve en prettige vorm van verkoelen. Vloerkoeling gaat echter niet samen met alle houtsoorten. In dit blogartikel brengen we u op de hoogte van alle ins- en outs op het gebied van vloerkoeling in combinatie met parket.

Lees de volledige blog

Huisdieren en een parketvloer: een prima combinatie!

U en uw huisdier zijn onafscheidelijk. Bij de keuze van een nieuwe vloer houdt u dus ook rekening met uw hond of kat. Een parketvloer is bijzonder geschikt wanneer u huisdieren heeft. In dit blog vertellen we u waarom.

Lees de volledige blog

Luchtvochtigheid parketvloer

Bij de aanschaf van een parketvloer mag het belang van een goede luchtvochtigheid niet uit het oog verloren worden. In dit blog leest u wat een te hoge of juist te lage luchtvochtigheid voor effect heeft op parket. Uiteraard vertellen we u ook hoe u de luchtvochtigheid in de ruimte op een perfect niveau brengt en houdt.

Lees de volledige blog

De voordelen van parket ten opzichte van laminaat

Gaat u zich voor het eerst bezighouden met het inrichten van een woning? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat de verschillen tussen parket (houten vloer) en laminaat bij u nog niet helemaal duidelijk zijn. Om deze reden lichten we in dit blog de verschillende voordelen van parket ten opzichte van laminaat uit.

Lees de volledige blog

Houten vloer afwerken: olie, lak of hardwax?

Als u een houten vloer of een parketvloer heeft is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo weet u zeker dat de vloer jaren meegaat en haar uitstraling behoudt. De eerste stap van het onderhoud is de afwerking van de vloer. De juiste afwerking beschermt het hout tegen vuil, krassen en vlekken. Daarnaast is het mogelijk om het hout een andere kleur te geven door middel van de afwerking. We onderscheiden drie verschillende soorten afwerkingen: olie, lak en hardwax.

Lees de volledige blog

Houten vloer verwijderen: zo doet u dat!


Als u een houten vloer deels of helemaal wilt verwijderen moet u zich goed voorbereiden voordat u begint met een zaag en koevoet. Let bijvoorbeeld op de ondergrond, of er gebruik is gemaakt van lijm en hoe het parket aan elkaar is gelegd. Nadat u al deze informatie heeft, kunt u met het vierdelige stappenplan aan de slag om de vloer te verwijderen. Blijf opletten dat u de panelen niet beschadigd, voor het geval dat u deze wilt hergebruiken of verkopen.

Lees de volledige blog

Parket of een houten vloer op vloerverwarming

Een houten vloer is zeker geschikt om op vloerverwarming te leggen. Echter is niet iedere houten vloer geschikt. U moet letten op het materiaal, de vochtdichtheid en de thermische weerstand. In deze blog hebben we alle informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees de volledige blog

Houten vloer schoonmaken: zo reinigt u uw vloer

Het is één van de meest populaire soorten vloerbedekking in Nederland: de parketvloer. Om ervoor te zorgen dat uw houten vloer jarenlang mee gaat, is onderhoud en het regelmatig schoonmaken van uw houten vloer belangrijk. Wij hebben een aantal handige schoonmaaktips voor u op een rijtje gezet, zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Lees de volledige blog