5 redenen voor een parketvloer in huis

Als er één materiaal is dat vandaag de dag de hypothetische trofee van binnenhuisarchitectuur wint, dan is het wel hout. Een van de meest gebruikte en aantrekkelijke soorten houten vloeren is parket, dat door zijn natuurlijke, subtiele warmte steeds populairder wordt. In deze blog bespreken we de top 5 redenen waarom u uw huis met een parketvloer zou moeten inrichten.

Lees de volledige blog

Uw houten vloer waterdicht maken? Dit is waarom.

Als u een houten vloer heeft, dan wilt u hem misschien waterdicht maken. Vooral op bepaalde plekken, zoals de keuken, kan dit erg makkelijk zijn. In dat geval zijn er twee belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden. Ten eerste moet u zich afvragen of u wilt dat uw vloer waterdicht of waterbestendig wordt. Ten tweede moet u bedenken hoe u dit gaat aanpakken.

Lees de volledige blog

De charme van een visgraat parketvloer

Een parketvloer die gelegd is in het welbekende visgraatpatroon is een ongekende klassieker die tot de dag van vandaag nog steeds zeer populair is. Dat is ook logisch, als u bedenkt dat u met een visgraat parketvloer alle kanten op kunt qua smaak én inrichting. Graag vertellen we u in dit blog meer over deze stijlvolle vloerbedekking.

Lees de volledige blog

Is een parketvloer kindvriendelijk?

Als er iemand intensief gebruikmaakt van uw vloer, zijn het wel uw kinderen. Zeker in de woonkamer is het dé vloer waar gespeeld, gerend en gedanst wordt door de jongste familieleden. Wanneer u een gezin heeft, let u tijdens het kiezen van een vloer op meer dan alleen het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid. Er komt een extra eis bij: hij moet namelijk ook kindvriendelijk zijn. Nu rijst de vraag: is een parketvloer dat eigenlijk wel? Het korte antwoord is ja. De uitleg? Die geven we graag hieronder.

Lees de volledige blog

Parketvloer met vloerkoeling: een goede combinatie?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerkoeling of een combinatie van vloerverwarming en koeling. En dat is niet voor niets. Met name gedurende de zomer is het een effectieve en prettige vorm van verkoelen. Vloerkoeling gaat echter niet samen met alle houtsoorten. In dit blogartikel brengen we u op de hoogte van alle ins- en outs op het gebied van vloerkoeling in combinatie met parket.

Lees de volledige blog

Huisdieren en een parketvloer: een prima combinatie!

U en uw huisdier zijn onafscheidelijk. Bij de keuze van een nieuwe vloer houdt u dus ook rekening met uw hond of kat. Een parketvloer is bijzonder geschikt wanneer u huisdieren heeft. In dit blog vertellen we u waarom.

Lees de volledige blog

Luchtvochtigheid parketvloer

Bij de aanschaf van een parketvloer mag het belang van een goede luchtvochtigheid niet uit het oog verloren worden. In dit blog leest u wat een te hoge of juist te lage luchtvochtigheid voor effect heeft op parket. Uiteraard vertellen we u ook hoe u de luchtvochtigheid in de ruimte op een perfect niveau brengt en houdt.

Lees de volledige blog

De voordelen van parket ten opzichte van laminaat

Gaat u zich voor het eerst bezighouden met het inrichten van een woning? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat de verschillen tussen parket (houten vloer) en laminaat bij u nog niet helemaal duidelijk zijn. Om deze reden lichten we in dit blog de verschillende voordelen van parket ten opzichte van laminaat uit.

Lees de volledige blog

Houten vloer afwerken: olie, lak of hardwax?

Als u een houten vloer of een parketvloer heeft is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo weet u zeker dat de vloer jaren meegaat en haar uitstraling behoudt. De eerste stap van het onderhoud is de afwerking van de vloer. De juiste afwerking beschermt het hout tegen vuil, krassen en vlekken. Daarnaast is het mogelijk om het hout een andere kleur te geven door middel van de afwerking. We onderscheiden drie verschillende soorten afwerkingen: olie, lak en hardwax.

Lees de volledige blog

Houten vloer verwijderen: zo doet u dat!


Als u een houten vloer deels of helemaal wilt verwijderen moet u zich goed voorbereiden voordat u begint met een zaag en koevoet. Let bijvoorbeeld op de ondergrond, of er gebruik is gemaakt van lijm en hoe het parket aan elkaar is gelegd. Nadat u al deze informatie heeft, kunt u met het vierdelige stappenplan aan de slag om de vloer te verwijderen. Blijf opletten dat u de panelen niet beschadigd, voor het geval dat u deze wilt hergebruiken of verkopen.

Lees de volledige blog