5 redenen voor een parketvloer in huis

Als er één materiaal is dat vandaag de dag de hypothetische trofee van binnenhuisarchitectuur wint, dan is het wel hout. Een van de meest gebruikte en aantrekkelijke soorten houten vloeren is parket, dat door zijn natuurlijke, subtiele warmte steeds populairder wordt. In deze blog bespreken we de top 5 redenen waarom u uw huis met een parketvloer zou moeten inrichten.

Parket voegt textuur toe

Parket kan een eenkleurig interieur er prachtig en uitnodigend uit laten zien door de verschillende tinten, diepte en visuele aantrekkingskracht. We kunnen u verzekeren dat uw parketvloer niets anders zal doen dan leven toevoegen aan uw huis! Laat uw parketvloer leggen door Ronald Bos in omgeving Amsterdam.

Budgetvriendelijk

Hoewel de kosten van parketvloeren afhankelijk zijn van verschillende factoren (zoals houtsoort, herkomst en afmeting), is het veilig om te zeggen dat de kosten geen overweldigende last voor u zullen zijn. Uiteraard zijn er varianten die meer zullen kosten, maar de parketvloeren van Ronald Bos zijn nog steeds goedkoper dan veel andere vloerkeuzes.

Parket wint van laminaat

We willen niet kwaadspreken over laminaatvloeren, maar parket gaat toch echt boven laminaat. Houten parketvloeren worden gemaakt door echte stukken hardhout aan elkaar te bevestigen tot een tegelpatroon, terwijl laminaat bestaat uit een kern van geperst hout met daar bovenop een digitale afbeelding van hout of tegels. Bovendien wordt parket als ecologischer beschouwd dan laminaatvloeren.

Makkelijk onderhoud

Een van de grootste voordelen van houten vloeren is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. U moet ze alleen vrijhouden van stofophopingen die krassen op de vloer kunnen veroorzaken. En wanneer de vloer vuil wordt, dan kan hij gemakkelijk worden schoongemaakt met de stofzuiger en een beetje sop. Bovendien kan uw parketvloer worden geschuurd en worden gelakt om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien.

Het is een groene keuze

Ons parket wordt gemaakt van hout dat wordt gewonnen uit duurzaam beheerde bossen. In sommige gevallen wordt het ook gerecycled of opnieuw gemaakt van vernietigde vloerdelen. Dit maakt parket een uitstekende keuze die ook nog eens goed is voor het milieu.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de voordelen van een parketvloer of heeft u een andere vraag over onze werkwijze? Neem contact op met onze experts of bel naar 06 – 5317 5277.