De charme van een visgraat parketvloer

Een parketvloer die gelegd is in het welbekende visgraatpatroon is een ongekende klassieker die tot de dag van vandaag nog steeds zeer populair is. Dat is ook logisch, als u bedenkt dat u met een visgraat parketvloer alle kanten op kunt qua smaak én inrichting. Graag vertellen we u in dit blog meer over deze stijlvolle vloerbedekking.

Ontdek de veelzijdigheid van visgraat parket

Dankzij het hout geeft een parketvloer iedere ruimte een gevoel van sfeer en warmte. Het visgraat patroon biedt nét dat beetje extra: verfijndheid, luxe en klasse. Wanneer u in een ruimte een visgraat parketvloer aanlegt, kunt u qua inrichting alle kanten op. De vloer staat geweldig bij een landelijke en klassieke inrichting, maar past ook perfect bij een industrieel en stoer interieur.

Een prachtige naadloze vloer

Wanneer u gaat voor een visgraat parketvloer gebruiken we meestal Tapis parket, een traditionele variant die bestaat uit massieve houten planken zonder groef of messing. We leggen de planken ‘koud’ tegen elkaar aan en verlijmen ze direct op de ondervloer of plaatsen ze zwevend. Met deze techniek realiseren we een prachtige, naadloze visgraat parketvloer.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Is uw keuze gevallen op een visgraat patroon parketvloer? Dan moet u daarna nog beslissen over de afmetingen van de plankjes, de kleur en welke afwerking u wilt. U kunt wat dat betreft alle kanten op. Voor bijvoorbeeld een verfijndere look kunt u kiezen voor kleinere plankjes. Qua afwerking kunt u de vloer oliën, lakken of in de was zetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze experts helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op 06 – 5317 5722 of door een e-mail te sturen naar info@ronaldbosparketvloeren.nl.

Visgraat leggen: werk voor een specialist

Als u kiest voor een visgraat parketvloer, laat u hem natuurlijk leggen door een kundige vakman. Het is niet de eerste de beste vloer die iedereen kan leggen. Ronald Bos Parketvloeren heeft alle kennis en kunde in huis voor een geweldig resultaat. Al meer dan 30 jaar onderhouden én leggen we strakke, duurzame parketvloeren waar u nog lang zorgeloos van zult genieten.

Liever geen visgraat parketvloer?

Is een parketvloer gelegd in visgraatpatroon niet helemaal volgens uw smaak? Dat kan natuurlijk. Smaken verschillen. Naast visgraat bestaan er vele andere legpatronen, zoals de rustiger ogende Hongaarse punt, het luxe Versailles patroon of de andere klassieker: het plankenpatroon. Benieuwd naar wat het beste past bij uw inrichting en smaak? We helpen u daar graag bij. U kunt contact met ons opnemen, maar kijk ook eens bij onze opgeleverde projecten voor extra inspiratie.

Meer weten?

Wilt u graag een visgraat parketvloer laten leggen of heeft u deze geweldige vloer al in uw huis liggen en heeft hij onderhoud nodig? Ronald Bos Parketvloeren legt voor u de mooiste houten vloeren en verricht uitstekend onderhoud, onder andere door parket te schuren. Benieuwd naar de prijs? Vraag dan een offerte aan of neem contact op met een van onze collega’s.