Huisdieren en een parketvloer

Huisdieren en een parketvloer: een prima combinatie!

U en uw huisdier zijn onafscheidelijk. Bij de keuze van een nieuwe vloer houdt u dus ook rekening met uw hond of kat. Een parketvloer is bijzonder geschikt wanneer u huisdieren heeft. In dit blog vertellen we u waarom.

Vlekken zijn eenvoudig te verwijderen

Als dierenbezitter weet u dat een ongelukje soms in een klein hoekje zit. Of het nu gaat om een urinevlek of wat water uit de drinkbak, u wilt hiervan natuurlijk geen blijvende sporen op uw vloer. Gelukkig voorkomt en verwijdert u vlekken bij een parketvloer eenvoudig.

Een belangrijke stap hierin is het goed onderhouden van uw vloer. Door uw geoliede parketvloer regelmatig te behandelen met voedende zeep houdt u de beschermlaag in topconditie, waardoor vuil en vloeistoffen minder snel vat krijgen op uw parketvloer. Vlekken van drinkwater en etensresten voorkomt u simpelweg door een placemat of matje onder de voerbakken van uw huisdier te plaatsen.

Als uw huisdier op de vloer geplast heeft, verwijder de urine dan zo snel mogelijk weer van de vloer. Mocht het plasje onverhoopt toch langer op de vloer blijven liggen en er ontstaat een vlek, dan zijn er gelukkig neutraliserende middelen verkrijgbaar om het parket te herstellen.

Dierenharen blijven niet vastzitten in parket

Een dierenvacht mag dan wel heerlijk zacht zijn, als de haren in uw vloer terecht komen bent u vanzelfsprekend niet blij. Dierenharen wilt u eenvoudig kunnen verwijderen van uw parketvloer, en gelukkig kan dit ook bij de meeste parketsoorten. U kunt als u huisdieren heeft alleen beter niet kiezen voor verouderde massieve planken, want deze hebben vaak noesten en groeven waarin dierenharen zich kunnen ophopen. Meerlaagse parketvloeren met een glad oppervlak zijn wél ideaal. Dierenharen en ander vuil verwijdert u eenvoudig met een veger of stofzuiger. Indien u een stofzuiger gebruikt, bevestig dan wel een zuigmond met borstel op de slang om krassen in het hout te voorkomen.

Geen last van krassen in uw parketvloer

Veel huisdierbezitters durven niet te kiezen voor een parketvloer, omdat ze bang zijn dat de nagels van hun hond of kat krasjes veroorzaken in de vloer. We kunnen dit bij Ronald Bos Parketvloeren best goed begrijpen, maar willen u tegelijkertijd ook wijzen op het feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken als u kiest voor geolied parket. Een geoliede parketvloer biedt uitstekende bescherming tegen de nagels van uw hond of kat, waardoor uw parket lang mooi blijft.

Uw huisdier en parket gaan uitstekend samen

We kunnen dus concluderen dat uw hond of kat u er zeker niet van moet weerhouden om te kiezen voor een parketvloer. Door de parketvloer op de juiste manier te onderhouden blijft deze in topconditie, ondanks dat er misschien soms wat haren of vuil op terechtkomen. Parket zorgt voor een warme en comfortabele leefruimte, waarin u én uw huisdier zich thuis voelen.

Vragen?

Meer weten over de combinatie parketvloer en huisdier? Neem dan contact op door gebruik te maken van de onderstaande rode knop. Onze specialisten vertellen u ook graag meer over onze voornaamste diensten: parket schuren en houten vloeren leggen.

Bel 06 – 5317 5722