Zo leggen we uw houten vloer

Een houten vloer geeft uw woning karakter, straalt warmte en gezelligheid uit en is ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Er zijn dus veel voordelen aan het leggen van een houten vloer in uw woning. Omdat het leggen ervan écht vakwerk is, raden we u aan om dat door een expert te laten doen. In dit blog leggen we u stap voor stap uit hoe we precies uw houten vloer leggen.

Stap 1: maak een afspraak met de vloerenlegger

Wanneer u graag een houten vloer in uw woning wilt laten leggen, neemt u contact op met de vloerenspecialisten van Ronald Bos Parketvloeren, om de mogelijkheden, uw wensen en voorkeuren te bespreken. Belangrijke zaken voor het leggen van een vloer zijn bijvoorbeeld de huidige staat van uw ondervloer en de ruimte waarin de houten vloer komt te liggen.

Stap 2: het inplannen van de werkzaamheden

Zodra we hebben gecheckt wat uw voorkeuren en de omstandigheden zijn, plannen we de werkzaamheden in. In sommige gevallen is het mogelijk om uw nieuwe houten vloer in 1 dag te leggen, maar dit is afhankelijk van de grootte van de klus. We leggen gemiddeld 50 vierkante meter vloer per dag, dus voor grotere ruimtes zullen we meerdere dagen inplannen.

Stap 3: vrijmaken van de vloer

Om ervoor te zorgen dat we op de afgesproken dag direct uw prachtige nieuwe vloer kunnen leggen, verzoeken we u vriendelijk om de (onder)vloer zoveel mogelijk vrij te maken. Dit betekent dat u uw meubels even naar een andere ruimte zal moeten verplaatsen.

Stap 4: het leggen van de houten vloer

Tijd voor het echte werk: het leggen van uw houten vloer! We zagen het parket perfect op maat en leggen hem met vakmanschap. Zo weet u zeker dat de vloer niet zal gaan kieren of bollen en uw vloer jarenlang meegaat. We verlaten uw woning dan ook pas weer als u 100% tevreden bent met uw nieuwe vloer.

Nazorg

Het is belangrijk om uw houten vloer zo nu en dan te laten schuren of lakken. Dit zorgt ervoor dat uw vloer nog lang mooi blijft en meegaat. Daarnaast raden we ook aan om uw meubels altijd te voorzien van meubelviltjes, zodat u onnodige krassen op uw prachtige vloer voorkomt.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer informatie over het laten leggen van een houten vloer? Neem contact op met onze specialisten of bel naar 06 53 17 57 22.