Parket schuren

Traditioneel gelegde parketvloeren gaan een leven lang mee. Maar natuurlijk slijt ook een parketvloer, zeker na jaren intensief gebruik. Als u erg gesteld bent op uw vloer kunnen wij een totale renovatie van uw parketvloer (parket schuren) verzorgen. U zult zien dat na de behandeling uw parketvloer weer even mooi van uitstraling is als toen het net gelegd werd. Desgewenst komen we de vloer beoordelen of het de moeite waard is om uw parket te schuren. Denk ook eens na over eventuele nieuwe deklijstjes of plinten! Wij zijn voornamelijk actief in de omgeving Amsterdam.

Offerteknop

Hoe schuren wij parketvloeren?

Wij maken uw vloer weer als nieuw, meestal binnen één dag. Opnieuw uw parket schuren en polijsten is nodig na jaren intensief gebruik. Een houten vloer heeft als voordeel dat je deze gewoon weer als nieuw kunt maken door er een laagje vanaf te schuren. Ook de putjes en krassen worden eruit geschuurd. Plankjes die b.v. te erg beschadigd zijn kunnen worden vervangen door nieuwe plankjes.

Meestal wordt uw parketvloer in één dag geschuurd en afgewerkt, afhankelijk van het aantal vierkante meters en de afwerking. Lakken van uw parket wordt in drie keer gedaan. Dit betekent dat het één dag langer duurt, maar daarna kan uw vloer er weer jaren tegenaan, natuurlijk met enig klein onderhoud.

Lakken, oliën en ook inkleuren van bestaande vloeren is inmiddels ook heel gewoon geworden. Met de White Hardwas/olie ziet bijvoorbeeld uw traditionele eiken visgraatparket er ineens moderner uit. Met de Brown Hardwas/olie wordt de parketvloer veel warmer en dieper van kleur.

Hoeveel kost een parket schuren?

Algemene werkzaamheden voor het schuren van parketvloeren.

Voorafgaand aan onze werkzaamheden

Wij verzoeken U om de bestaande parket of planken vloer leeg en schoon op te leveren. U dient de overzetplinten en/of afdeklijsten/profielen te verwijderden inclusief eventuele spijkertjes, schroefjes en lijmresten. Dit bevordert de snelle start van de werkzaamheden, waardoor wij u beter van dienst kunnen zijn. Het is uiteraard ook goedkoper voor u, daar wij hiervoor geen meerwerk hoeven te berekenen.

Onze werkzaamheden

  • Schuren van de bestaande vloer met div. korrel schuurpapier
  • Schuren van de kanten met div. korrel schuurpapier
  • Uitschuren / krabben van de hoeken
  • Polijsten van de bestaande vloer, zodat een topresultaat verkregen wordt
  • Stofvrij maken van de vloer

Optie 1: Schuren van een parketvloer / planken vloer

Dit is specialistenwerk. Voer deze werkzaamheden dan ook nooit zelf uit! De kans bestaat dat de kostbare vloer dusdanig beschadigd raakt dat deze vervangen moet worden. Wij schuren met diverse korrels en wij maken de vloer stofvrij.
Prijs per m2 € 16,-.
In de materiaalkeuze kunnen wij u adviseren afhankelijk van de wensen en houtsoorten. Tevens zijn deze materialen ook bij ons te bestellen.

Optie 2: Uw parketvloer behandelen met Hardwax olie

In het geval dat u kiest voor het behandelen met Hardwax, zullen wij het oppervlak tweemaal behandelen met “Harwaxolie”.
Prijs per m € 25,-.

Optie 3: De parketvloer lakken

In het geval dat u kiest voor het lakken van uw vloer, zullen wij de vloer eenmaal behandelen met “Bona Base grondlak” en de vloer vervolgens tweemaal lakken met “Bona Mega parketlak”.
Prijs per m2 € 25,-.

Optie 4: De parketvloer behandelen met Traffic Projectlak

In het geval dat u kiest voor het behandelen met projectlak, zullen wij de vloer driemaal behandelen; eenmaal met Bona Base grondlak en tweemaal met Traffic Projectlak.
Prijs per m2 € 32,-.

Hoe lang duurt het parket schuren?

Voor parketvloeren of houten vloeren die onderhouden worden met lak dient u erop te rekenen dat de werkzaamheden anderhalve dag zullen duren en dat de droogtijd minimaal 15 uur bedraagt. Voor die tijd kunt u zich niet op de vloer kunt begeven. De vloer kan pas belopen worden wanneer de lak geheel opgedroogd is.
Voor parketvloeren die behandeld worden met olie of Hardwax, dient u te u erop te rekenen dat de werkzaamheden 1 dag zullen duren en dat de droogtijd minimaal 12 uur bedraagt voordat u zich weer op de vloer kunt begeven.  De vloer kan pas belopen worden wanneer de olie of hardwax geheel opgedroogd is.

Extra handelingen

Drevelen en spatelen:
Wanneer de vloer is voorzien van spijkertjes of krammen, dienen deze eerst gedreveld te worden. Vervolgens worden de gaatjes en kieren gedicht met een mengsel van hars en schuurstof. Deze werkzaamheden worden apart berekend.
Prijs per m2 € 8,-.

Alle hier genoemde prijzen zijn exclusief 6% of 21% BTW

Wat is parket?

De vraag “Wat is parket?” is vast wel eens bij u opgekomen. Parket is houten planken of delen die de vloer bedekken. De houten delen van een parket zijn in verschillende maten verkrijgbaar. En deze houten delen kunnen in verschillende parketsystemen gelegd worden. Als afwerking voor het parket kunt u kiezen om het hout te lakken, in de was te zetten of te oliën.

Soorten parket:

Er zijn verschillende soorten parket.

massief parket

Massief parket
Bij massief parket bestaan de planken uit een laag. Ze gaan zeker 60 jaar mee en kunnen door te schuren weer verder opgeknapt worden. Massief parket moet na het leggen nog worden behandeld en geolied.

lamelparket

Lamelparket
Lamelparket wordt samengesteld uit een toplaag en een onderlaag. De onderlaag is een zogenaamde ‘minder hard werkende laag’. De toplaag is een ‘dunne’ plank massief hout. De beide lagen zijn op elkaar gelijmd. Dit heeft als effect dat het hout minder ‘werkt’ als massief hout. Er is dus amper sprake van krimp en uitzet als de luchtvochtigheid wisselt. Bovendien wordt lamelparket al in de fabriek behandeld.

strokenparket

Stroken parket
Stroken parket is een massief of lamelparket dat in rechte stroken is gelegd.

visgraat parket

Visgraatparket
In tegenstelling tot stroken parket is visgraatparket in schuine stroken gelegd.

panelenparket

Panelenparket
De eiken panelen van panelenparket worden behandeld met een slijtvaste olie en zag je vroeger veel in luxe herenhuizen. Meestal worden de panelen ook in de fabriek al voorbehandeld.

Wij kunnen uw parket weer als nieuw maken. En meestal lukt dit binnen 1 dag. U heeft bijvoorbeeld dat mooie herenhuis gekocht met dat oude panelenparket. En dan is na al die jaren intensief gebruik zichtbaar dat het parket opgeknapt moet worden. Het weggooien van die mooie houten planken is zonde. Want een parket kan gewoon weer als nieuw gemaakt worden door er een dun laagje vanaf te schuren. Maar panelen die erg beschadigd zijn kunnen worden vervangen door nieuwe. Afhankelijk van het aantal vierkante meters lukt het schuren en afwerken van uw parket binnen 1 dag. Wanneer u kiest voor lakken, doen wij dat in 3 keer. Dat betekent dat we 2 dagen bezig zijn. Maar dan kan uw parket er weer voor jaren tegenaan!

Wat is parket schuren door Ronald Bos Parketvloeren?

Ronald Bos Parketvloeren gaat voor kwaliteit en service. Onze adviseur is zeer vakkundig en komt gewoon bij u thuis. Ronald Bos heeft, in samenwerking met derden, al meer dan 32 jaar ervaring en is de specialist in vloeren schuren in en rond om Amsterdam. Ronald Bos Parketvloeren is natuurlijk specialist in het schuren van parket. Maar ook echte renovaties om een compleet andere look te krijgen. Met een White Hardwas olie bijvoorbeeld ziet dat donkere visgraatparket er heel anders uit. Of een Brown Hardwas zorgt voor een prachtig diepere kleur van uw strokenparket.

Neem voor vragen of een afspraak even contact met ons op of vul het onderstaande offerteformulier in:

Vraag gelijk een offerte aan:

Offerte aanvragen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Ronald Bos Parketvloeren

Thomsonstraat 65
1171 ZD Badhoevedorp (Amsterdam)

Mobiel: 06 - 5317 5722

Email: info@ronaldbosparketvloeren.nl

contact-opnemen
Deel deze site met uw netwerk!
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook