Parket Schuren

Traditioneel gelegde parketvloeren gaan een leven lang mee. Helaas slijten parketvloeren wel, zeker na jaren intensief gebruik. Het is in dat geval niet nodig om de gehele vloer te vervangen. Laat uw parket schuren door Ronald Bos Parketvloeren en u zult zien dat na de behandeling uw parketvloer weer als nieuw ziet. Twijfelt u of uw parketvloer geschuurd moet worden? Onze experts komen graag de vloer beoordelen. We adviseren dan welke behandelingen nodig zijn om uw vloer weer volledig in ere te herstellen. Wellicht is het daarnaast nodig om nieuwe plinten te plaatsen of om de houten vloer te lakken. Ook voor deze overige werkzaamheden zullen we u van een passend advies voorzien.

Hoeveel kost het om parket te laten schuren?

De prijs voor het schuren van een parketvloer is afhankelijk van het aantal vierkante meters en eventuele bijkomende behandelingen. Puur het schuren van de vloer doen de professionals van Ronald Bos Parketvloeren voor € 16,- per vierkante meter. Kijk voor een volledig overzicht van de kosten op de tarievenpagina.

Is uw parketvloer beschadigd en bent u geïnteresseerd in een van de mogelijke behandelingen? Of wilt u persoonlijk advies over het beste plan van aanpak? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Bel 06 – 5317 5722          Offerte aanvragen

Hoe schuren we parketvloeren?

Een houten vloer heeft als voordeel dat u deze weer als nieuw kunt maken door een klein laagje ervan af te schuren met schuurpapier of een parketschuurmachine. Ook de putjes en krassen worden eruit geschuurd. Dit is zeer specialistisch werk en het is dan ook aan te raden om dit door vakmensen te laten doen. Het is namelijk gemakkelijk om de planken verder te beschadigen als u onvoorzichtig handelt. Als de planken te beschadigd zijn om te schuren, dan moet u ze laten vervangen. Indien dit het geval is, bespreken we met u de mogelijkheden en eventueel bijkomende kosten.

We schuren de bestaande vloer, inclusief de kanten, met diverse soorten schuurpapier. Daarna schuren we de hoeken van het parket. Afhankelijk van de nabewerking die u heeft gekozen, gaan we vervolgens aan de slag met lakken, oliën of inkleuren. Zo creëren we het mooiste resultaat en is uw vloer weer zo goed als nieuw. Uiteraard maken we de vloer aan het einde weer stofvrij.

Wij verzoeken u om het bestaande parket of de houten vloer schoon en leeg op te leveren voordat we aan de werkzaamheden beginnen. Dit houdt in dat u vooraf de volgende materialen van de vloer dient te verwijderen, indien deze aanwezig zijn:

  • Overzetplinten
  • Afdeklijsten
  • Profielen
  • Spijkers
  • Schroefjes
  • Lijmresten

 

Dit voorwerk bevordert de snelle start van de werkzaamheden, waardoor wij u beter van dienst kunnen zijn. Daarnaast is het goedkoper voor u, omdat wij in dat geval geen meerwerk hoeven te berekenen.

Hoelang duurt parket schuren?

Een normale parketvloer schuren we binnen één dag, inclusief het afwerken en stofvrij maken. De hoeveelheid te schuren vierkante meters en de gekozen afwerking hebben echter invloed op de duur van de totale behandeling. Kiest u voor het lakken van de houten vloer? Dan duurt het één dag langer, omdat we de vloer driemaal behandelen. Eenmaal met grondlak en tweemaal met parketlak. Door deze behandeling kan uw vloer er, met enig onderhoud, weer jaren tegenaan!

Het is belangrijk om ook rekening te houden met de droogtijd van de vloer in het geval van een nabehandeling. Gedurende deze droogtijd mag er niets in aanraking komen met de vloer om vlekken en andere viezigheid te voorkomen. De droogtijd van een vloer behandeld met olie of hardwax bedraagt minimaal 12 uur. De droogtijd van een vloer behandeld met parketlak bedraagt minimaal 15 uur.

Mogelijke nabehandelingen van parket

Zoals eerder besproken is er naast het schuren een nabehandeling nodig om uw parket in volle glorie te herstellen. Feitelijk zijn er twee mogelijke nabewerkingen voor een parketvloer: waxen en lakken. De vloer bijkleuren is een mogelijk onderdeel van deze nabewerkingen. Daarnaast bieden we een aantal overige werkzaamheden aan, zoals drevelen, frezen en plinten plaatsen.

Nabehandeling 1 – Uw parketvloer behandelen met hardwaxolie

In het geval dat u kiest voor het behandelen met hardwax, zullen wij het oppervlak tweemaal behandelen met “hardwaxolie”. Er zijn verschillende tinten wax beschikbaar. U kunt uw vloer daardoor een lichtere kleur geven of juist een donkere, warme kleur. Daarnaast is uw vloer door de Hardwaxolie goed beschermd tegen vuil en komt de structuur van het hout goed naar voren.

We hanteren voor het schuren en waxen (zonder toegevoegde kleur) een prijs van € 25,- per m2. Voor het gebruik van gekleurde wax rekenen we € 3,- extra per m2.

Nabehandeling 2 – Uw parketvloer lakken

In het geval dat u kiest voor het lakken van uw vloer, zijn er twee typen lak die we kunnen aanbrengen. Bij de eerste optie behandelen we de vloer eenmaal met “Bona Base grondlak” en vervolgens tweemaal met “Bona Mega parketlak”. Zo beschermen we het parket voor de komende jaren en creëren we een matte of glanzende uitstraling. De tweede optie is een vergelijkbare behandeling, maar met een speciale Traffic projectlak. Deze lak is geschikt voor parket dat extra zwaar belast wordt. Denk bijvoorbeeld aan een vloer in een winkelpand of hotellobby.

We hanteren voor het schuren en lakken met Bona Mega parketlak een prijs van € 26,- per m2 en voor het lakken met Traffic projectlak € 32,- per m2. De toeslag voor een gekleurde lak bedraagt € 4,-.

Extra werkzaamheden

Naast het parket schuren en nabehandelen zijn er een aantal werkzaamheden mogelijk om de vloer weer volledig in ere te herstellen. We voeren deze werkzaamheden op aanvraag uit en ze worden apart berekend. Een overzicht van de prijzen vindt u op onze tarievenpagina.

Drevelen en spatelen

Wanneer de vloer is voorzien van spijkertjes of krammen, dienen deze eerst gedreveld te worden. Vervolgens worden de gaatjes en kieren gedicht met een mengsel van hars en schuurstof.

Frezen

De zijkanten van de houten planken zijn normaal gesproken schuin om voor een robuuste uitstraling te zorgen. Na verloop van tijd vermindert dit effect, waardoor u de schuine randen moet uitfrezen om de uitstraling te behouden.

Plaatsen van verschillende materialen

Mogelijk heeft u in huis beschadigde of ontbrekende afwerklijsten, plinten of profielen. We kunnen deze ter afwerking van de kamer vervangen of nieuw plaatsen.

Heeft u een beschadigde parketvloer en wilt u deze laten schuren door de professionals van Ronald Bos Parketvloeren? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Bel 06 – 5317 5722          Offerte aanvragen

Wat is parket?

De vraag “Wat is parket?” is vast wel eens bij u opgekomen. Parket is een ander woord voor houten planken of delen die de vloer bedekken. De houten delen van een parket zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Deze houten delen kunnen in verschillende parketsystemen gelegd worden. Als afwerking voor het parket kunt u kiezen om het hout te lakken, in de was te zetten of te oliën.

Verschillende soorten parket

Er zijn grofweg vijf verschillende soorten parket te verkrijgen. Uiteraard kunt u ieder soort parket laten schuren door onze specialisten, zonder dat het invloed heeft op de kosten.

massief parket

Massief parket

Bij massief parket bestaan de planken uit één laag. Ze gaan zeker 60 jaar mee en kunnen door te schuren verder opgeknapt worden. Massief parket moet na het leggen worden behandeld om slijtage tegen te gaan en een mooie uitstraling te krijgen.

lamelparket

Lamelparket

Lamelparket wordt samengesteld uit een toplaag en een onderlaag. De onderlaag is een zogenaamde ‘minder werkende laag’. De toplaag is een dunne plank massief hout. De beide lagen zijn op elkaar gelijmd. Dit heeft als effect dat het hout minder ‘werkt’ dan massief hout. Er is dus amper sprake van krimp en uitzet als de luchtvochtigheid wisselt. Dat maakt lamelparket bijzonder geschikt om op vloerverwarming gelegd te worden. Bovendien wordt lamelparket al in de fabriek behandeld met een beschermende coating.

strokenparket

Strokenparket

Strokenparket is een massief of lamelparket dat in rechte stroken is gelegd. De afmetingen van de stroken en het soort hout dat gebruikt wordt kan verschillen. Dit betekent dat er meerdere stijlen en uitstralingen mogelijk zijn met strokenparket.

visgraat parket

Visgraatparket

In tegenstelling tot strokenparket is visgraatparket in schuine stroken gelegd. Ook hierbij is het mogelijk om verschillende soorten hout en afmetingen te gebruiken. Over het algemeen geeft dit een drukkere uitstraling dan ‘normaal’ strokenparket.

panelenparket

Panelenparket

De eiken panelen van panelenparket worden behandeld met een slijtvaste olie. Je zag dit type vloer vroeger veel in luxe herenhuizen. In veel gevallen worden de panelen in de fabriek al behandeld tegen krassen en andere viezigheid.

Waarom kiest u voor Ronald Bos Parketvloeren om uw parket te laten schuren?

Ronald Bos Parketvloeren gaat voor kwaliteit en service. Onze adviseur is zeer vakkundig en komt gewoon bij u thuis. Ronald Bos heeft, in samenwerking met derden, al meer dan 32 jaar ervaring en is de specialist in vloeren schuren in en rond Amsterdam. We voeren ook echte renovaties uit om een compleet andere look te geven aan uw vloer. Met een witte hardwaxolie bijvoorbeeld ziet dat donkere visgraatparket er veel lichter uit, wat de hele ruimte een andere uitstraling geeft. Of gebruik bruine hardwaxolie en creëer een prachtige, diepere kleur voor uw strokenparket.

Veelgestelde vragen parket schuren

Heeft u een vraag over parket schuren? We hebben alle veelgestelde vragen voor u beantwoord. Zo vindt u hier antwoorden op vragen als: wat is parket schuren, wanneer moet u het parket laten schuren en wat zijn hier de kosten van? Neem contact met ons op wanneer uw vraag er niet bij zit of als u meer informatie wilt.

Vragen over parket

Wat is parket?

Parket is vloerbedekking die bestaat uit houten planken. De houten vloerbedekking is beschikbaar in verschillende parketsystemen. Het is gebruikelijk om parket af te werken met lak, was of olie.

Welke soorten parket zijn er?

Er zijn 5 verschillende soorten parket, met elk een eigen parketsysteem. Dit systeem bepaalt de ligging van de planken en maakt dat elk soort een differentiërende uitstraling heeft. De vaakst voorkomende soorten parket zijn: massief parket, lamelparket, strokenparket, visgraatparket en panelenparket.

Hoe onderhoud ik mijn parket?

Probeer uw parket zo droog mogelijk te houden. Dit betekent dat u uw vloer het beste kunt schoonmaken met een droge microvezeldoek. Dweil uw parket een paar keer per jaar met een lichtvochtige dweil en speciaal schoonmaakmiddel. Maak vlekken zo snel mogelijk schoon met een lichtvochtige doek. Zorg daarnaast voor de juiste luchtvochtigheid in uw woning; houd deze tussen de 40 en 60%.

Vragen over parket schuren

Wat is parket schuren?

Parket schuren is het schaven van uw houten vloer, zodat deze weer helemaal glad is. Met het schuren van parket verhelpt u beschadigingen aan de vloer. Na het schuren van het parket zorgt een behandeling met wax, olie of lak ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Kan ieder parket geschuurd worden?

Bijna ieder parket is geschikt om te schuren. Helaas kan het voorkomen dat de toplaag van uw parket te dun of te beschadigd is om te schuren. Twijfelt u of uw vloer geschikt is om te schuren? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Wanneer het parket schuren?

Het is tijd voor een schuurbeurt wanneer u geen tevreden gevoel meer overhoudt na een normale onderhoudsbeurt van uw parket. Dit kan komen doordat de vloer er verouderd uitziet of kale plekken of hardnekkige vlekken heeft. Daarnaast is verkleuring van het hout een veelvoorkomende reden om parket te schuren.

Kan ik het parket zelf schuren?

Het is mogelijk om zelf uw parket te schuren, maar u heeft hier wel de juiste middelen voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan een schuurmachine, kantschuurmachine, schuurpapier en schuurlinnen. Daarbij is het schuren van parket een intensief en vooral secuur werk. Als u dit niet goed uitvoert, dan is de kans groot dat u uw vloer beschadigt.

Vragen over parket laten schuren

Hoeveel kost het om parket te laten schuren?

De prijs voor het schuren van uw parket is afhankelijk van het aantal m2 van de vloer en de door u gekozen nabewerking. We rekenen € 16,- per m2 voor het schuren en polijsten van uw parket. Voor het schuren inclusief een nabewerking met hardwaxolie of parketvloerlak betaalt u € 25,- per m2. Kiest u voor een schuursessie met afwerking van Bona Traffic projectlak, dan bent u € 32,- per m2 kwijt.

Hoe schuren we parketvloeren?

Onze vakmensen schuren uw parket met verschillende soorten schuurpapier. Doordat onze specialisten oog voor detail hebben, is uw vloer na het schuren helemaal glad en beschadigingsvrij. Afhankelijk van de nabewerking die u heeft gekozen, gaan we vervolgens aan de slag met oliën, lakken of inkleuren. Zo is uw vloer na onze behandeling weer zo goed als nieuw.

Moet ik de vloer leegmaken voor het parket schuren?

We verzoeken u om de vloer schoon en leeg op te leveren, zodat we meteen aan de slag kunnen. Dit houdt in dat u de vloer vrijmaakt van meubels en materialen als overzetplinten, afdeklijsten, profielen, spijkers, schroefjes en lijmresten.

Hoelang duurt parket schuren?

De tijd die we nodig hebben voor de behandeling van uw parket is afhankelijk van het aantal m2 van uw vloer en de door u gekozen afwerking. Wanneer u kiest voor het schuren en polijsten van uw vloer, dan zijn we doorgaans binnen 1 dag klaar. Het kost ons wel meerdere dagen om uw vloer te schuren én te voorzien van een nabehandeling met lak of olie. Houd in dat geval, naast de tijd die we besteden aan de behandeling van uw vloer, rekening met de droogtijd van minimaal 12 uur.

Welke extra opties heb ik voor het parket schuren?

Het is mogelijk om een voorbehandeling van drevelen en spatelen te kiezen. Wanneer u hiervoor kiest, drevelen we eerst de spijkertjes en krammen in uw vloer, om vervolgens de gaatjes te dichten met een speciaal mengsel.

U kunt ook kiezen voor het laten frezen van uw parket. We gebruiken dan een frees om de V-groeven van uw parket te frezen, waardoor ze er weer als nieuw uit komen te zien. Dit geeft uw parket een robuuste uitstraling.

Mist u afwerklijsten, profielen of plinten? Deze kunnen we ter afwerking voor u vervangen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor volledig nieuwe afwerklijsten, profielen of plinten. Zo geeft u uw vloer net een ander aanzien.

Wat zijn de mogelijke nabehandelingen?

Door te kiezen voor een nabehandeling, ziet uw vloer er weer als nieuw uit. Daarbovenop zorgt een nabehandeling ervoor dat uw vloer weer jaren meekan. Bij ons heeft u de keuze uit hardwaxen, lakken en kleuren. We rekenen voor de diverse afwerkingen verschillende prijzen.

Contact

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden die onze specialisten voor u kunnen uitvoeren? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u thuis? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan door het formulier hieronder in te vullen!

Vraag hieronder uw kostenindicatie op maat aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ronald Bos Parketvloeren

Thomsonstraat 65
1171 ZD Badhoevedorp (Amsterdam)

Mobiel: 06 - 5317 5722

Email: info@ronaldbosparketvloeren.nl

contact-opnemen
Deel deze site met uw netwerk!
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook