Voordelen houten vloer laten schuren en lakken

Een houten vloer geeft een warme, sfeervolle uitstraling aan uw woning. Om een houten vloer in topconditie te houden, dient u hem regelmatig te (laten) onderhouden. Schuren en lakken zijn hiervoor uitstekende methodes. In dit blog vertellen we u alles over de voordelen van het laten lakken en schuren van uw houten vloer.

Voordeel 1: uw vloer gaat langer mee

Na verloop van tijd kan uw houten vloer een doffere kleur krijgen, ruw aanvoelen of lichte krasjes oplopen. Door hem regelmatig te laten schuren en lakken geniet u langer van uw vloer en gaat hij langer mee. Er wordt als het ware een nieuwe beschermlaag over de vloer aangebracht.

Voordeel 2: beschadigingen worden weggehaald

Een houten vloer is nou eenmaal gevoelig voor beschadigingen. Door uw vloer te laten schuren, worden krassen in de vloer verwijderd en heeft hij weer een glad en egaal oppervlak. Wacht niet te lang met het laten uitvoeren van de klus, want als de krassen te diep zijn heeft schuren niet zoveel zin meer.

Voordeel 3: onderhouden van de vloer wordt gemakkelijker

Een vloer die lange tijd niet geschuurd is, wordt ruw. Het is dan lastiger om hem goed schoon te houden, omdat vuil, stof, dierenharen en andere ongewenste viezigheden eenvoudiger in de houten vloer trekken. Na het schuren is de vloer weer glad en gemakkelijker te stofzuigen en dweilen. Zo zorgt u niet alleen voor een mooie, maar ook een zeer schone vloer.

Voordeel 4: geen nieuwe vloer nodig

De lak die wordt gebruikt na het schuren van de vloer is van zo’n goede kwaliteit dat u bijna geen verschil ziet met een nieuwe vloer. Zo hoeft u dus niet om de paar jaren een nieuwe vloer te laten leggen. Dat scheelt flink in uw portemonnee!

Contact opnemen

Heeft u meer informatie nodig over het laten schuren en lakken van uw houten vloer? Neem contact op met onze specialisten door te bellen naar 06 53 17 57 22.