Houten vloer schuren

Vloeren schuren: een goedkoop alternatief

Goede houten vloeren gaan een leven lang mee. In de loop der jaren wordt uw houten vloer natuurlijk wel minder mooi door gebruik en ongelukjes. Gelukkig kunt u uw houten vloer schuren en weer opnieuw in de olie of lak laten zetten. Het resultaat is vaak erg mooi: uw houten vloer komt weer als nieuw onder de oude, afgeschuurde laag vandaan.

Ronald Bos Parketvloeren is gespecialiseerd in het schuren en renoveren van houten vloeren.  Onze professionals schuren de vloer zodat deze de look krijgt die u graag wenst. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhouden van houten vloeren en verzorgen het professioneel schuren van vloeren in heel Nederland. Onze vloerenspecialisten:

 • Hebben meer dan 35 jaar ervaring in het schuren van vloeren
 • Maken uw vloer weer als nieuw binnen één dag
 • Geven u professioneel en deskundig advies op locatie
 • Stellen een scherpe offerte op aan de hand van uw wensen

 

Wij komen graag bij u langs om voorbeelden te laten zien van onze projecten en een indicatie te geven van de kosten. – Ronald Bos

Kosten houten vloer schuren

De prijs voor het laten schuren van uw houten vloer is afhankelijk van het oppervlak en de eventuele keuze voor een nabehandeling. In onderstaande tabel ziet u de standaardprijzen die wij hanteren.

Houten vloer schuren € 16,- per m2
Houten vloer schuren inclusief hardwaxolie behandeling € 26,- per m2
Houten vloer schuren inclusief lakken € 26,- per m2
Houten vloerschuren inclusief Traffic Projectlak behandeling € 30,- per m2
Drevelen en spatelen € 8,- per m2

 

Bekijk onze volledige prijslijst.

Offerte aanvragen 06 – 5317 5722

Voor-en-na-foto’s

Op onderstaande foto’s ziet u het resultaat van een houten vloer die wij geschuurd en gepolijst hebben.

Voor
Na

Wanneer laat ik mijn vloer schuren?

Wij adviseren om uw houten vloer te laten schuren wanneer:

 • Er krasjes en deukjes in uw vloer zitten
 • Zonlicht heeft gezorgd voor kleurverschillen
 • U uw vloer graag een nieuwe look wilt geven
 • Uw vloer dof en vaal is geworden
 • Er waterschade is ontstaan

 

Wanneer u twijfelt of uw houten vloer geschikt is voor een schuurbehandeling, komt een van onze specialisten bij u langs om de vloer te beoordelen en de juiste behandelmethode voor te stellen.
Offerte aanvragen 06 – 5317 5722

Een houten vloer laten schuren, hoe gaat het in zijn werk?

Wij behandelen uw vloer binnen één dag. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de omvang van de klus, maar met een houten een vloer in een gemiddelde woonkamer is het meestal geen probleem. Eerst schuren wij een laagje van de vloer, zodat het onaangetaste hout eronder verschijnt. Ook de putjes en krassen schuren wij eruit. Delen van de vloer die erg beschadigd zijn, vervangen wij voor nieuwe delen.

Wanneer de vloer geschuurd en schoongemaakt is, kunnen we deze oliën of lakken. Dit gebeurt meestal in meerdere lagen, afhankelijk van de behandeling die u heeft gekozen. Met de White Hardwas/olie creëren we een moderne uitstraling, met de Brown Hardwas/olie wordt de vloer veel warmer en dieper van kleur.

Indien gewenst kunnen wij nog extra werkzaamheden verrichten om alles echt compleet als nieuw te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van nieuwe plinten!

Onze verschillende vloerbehandelingen

Houten vloer schuren

Tijdens deze behandeling schuren en polijsten onze specialisten uw houten vloer. Met onze moderne schuurmachine zuigen wij direct de vrijgekomen stofdeeltjes op. Voor een mooie glans werken we de vloer af door te polijsten.

Duur vloerbehandeling: één dag

Prijs per m2 € 16,-

Houten vloer schuren en oliën

Na de basisbehandeling kunnen wij uw vloer extra nabehandelen met wax of hardwaxolie. Deze behandeling is bedoeld om beschadigingen en vlekken op uw houten vloer te voorkomen.

Duur vloerbehandeling: anderhalve dag

Prijs per m2 € 25,-

Houten vloer schuren en lakken

Om uw vloer een matte, zijdeachtige en hoogglans look te geven, kunnen we deze aflakken. Met de lak is de vloer beter beschermd tegen zwaardere belasting, strepen, krassen en chemicaliën.

Duur vloerbehandeling: anderhalve dag

Prijs per m2 € 30,-

Houten schuren en lakken met Projectlak

Met dit type vloerbehandeling maken we uw vloer extreem slijtvast. Hierdoor is uw houten vloer zeer geschikt voor ruimtes die drukbezocht worden, zoals winkels. We behandelen uw vloer met drie laksoorten.

Duur vloerbehandeling: twee dagen

Prijs per m2 € 28,-

Het beste advies op locatie

Ronald Bos heeft, in samenwerking met derden, al meer dan 35 jaar ervaring in het leggen en schuren van vloeren en is de vloerenspecialist in en rondom Amsterdam. Wij hebben geen dure showroom, maar komen graag bij u thuis. Zo kunt u zich door onze adviseur in alle rust vrijblijvend laten informeren over de vele mogelijkheden.

Wij schuren en renoveren parketvloeren, plankenvloeren, verouderde vloerdelen en lamelparket. Als wij klaar zijn met uw vloer ziet hij er weer uit als nieuw. Meestal is het renoveren en schuren van uw vloer ook echt een stuk goedkoper als het aanschaffen van een geheel nieuwe vloer. Wij komen onder ander op locatie in:

Contact opnemen

Wilt u uw houten vloer laten schuren? Neem voor vragen of een afspraak even contact met ons op via info@ronaldbosparketvloeren.nl of bel naar 06 – 5317 5722. Voor u het weet staat u weer op een stralende parketvloer! Bent u benieuwd naar de prijs? Kijk dan eens op onze prijslijst. U kunt met deze lijst makkelijk zelf berekenen wat de kosten ongeveer zullen zijn. Weet u niet precies wat u nodig heeft voor uw vloer? Bel gerust even, we adviseren u graag!

Offerte aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ronald Bos Parketvloeren

Thomsonstraat 65
1171 ZD Badhoevedorp (Amsterdam)

Mobiel: 06 - 5317 5722

Email: info@ronaldbosparketvloeren.nl

contact-opnemen
Deel deze site met uw netwerk!
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Facebook