Is een parketvloer kindvriendelijk?

Als er iemand intensief gebruikmaakt van uw vloer, zijn het wel uw kinderen. Zeker in de woonkamer is het dé vloer waar gespeeld, gerend en gedanst wordt door de jongste familieleden. Wanneer u een gezin heeft, let u tijdens het kiezen van een vloer op meer dan alleen het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid. Er komt een extra eis bij: hij moet namelijk ook kindvriendelijk zijn. Nu rijst de vraag: is een parketvloer dat eigenlijk wel? Het korte antwoord is ja. De uitleg? Die geven we graag hieronder.

Een parketvloer is ook voor kinderen gebruiksvriendelijk

Wanneer u een baby heeft, dan weet u dat uw kindje de wereld kruipend zal ontdekken. En ook voor oudere kinderen is de woonkamer soms één grote speeltuin. Dan is het wel zo prettig dat de vloer vrij is van giftige stoffen en bovendien natuurlijk en prettig aanvoelt.

Gelukkig bestaat een houten parketvloer enkel uit natuurlijke, organische materialen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw kinderen schadelijke stoffen binnen krijgen door een duurzame parketvloer. Daarnaast is hout niet zo poreus, wat inhoudt dat het de groei van bacteriën niet bevordert.

Wist u dat er ook onder een houten vloer gewoon vloerverwarming kan? Dat is niet alleen heerlijk voor uzelf, maar natuurlijk ook voor uw kinderen, die nog veel meer tijd op de vloer doorbrengen.

Een parketvloer kan tegen een stootje

Kinderen maken brokken, dat is één ding dat zeker is. Meubilair, en zeker de vloer, moet tegen een stootje kunnen wanneer u kinderen over de vloer heeft. Een parketvloer kan het aan: het hout kan zwaar belast worden, maar geeft tegelijkertijd meer mee dan bijvoorbeeld plavuizen. Dat is wel zo prettig wanneer iemand onverhoopt valt.

Duurzaam en hygiënisch

Een parketvloer is duurzaam en hygiënisch. Niet alleen vanwege de lage porositeit, maar ook doordat hij gemakkelijk schoon te houden is. Als u de vloer wilt reinigen, is stofzuigen of vegen vaak al voldoende. Dat is fijn wanneer u kinderen heeft, die toch vaak onbedoeld vuil mee naar binnen nemen.

In de kinderkamer?

Denkt u eraan parket te leggen in de kinderkamer? Een goede keuze, want u neemt dan alle kindvriendelijke eigenschappen van een houten vloer mee naar de kamers van uw kinderen. Zo bent u zeker van een hygiënische vloer zonder schadelijke stoffen, die bovendien natuurlijk aanvoelt.

Parketvloer te glad of hard? Neem een vloerkleed

Bent u bang dat een houten vloer toch te hard is voor uw kinderen? Dan raden we aan een vloerkleed neer te leggen op de plekken of in de kamers waar uw kinderen het vaakst zijn. Zo kunt u toch genieten van een prachtige parketvloer en zorgt u ook voor extra veiligheid voor uw kinderen. Bovendien kunt u het vloerkleed gemakkelijk reinigen en is het een prima tussenoplossing tot uw kinderen oud genoeg zijn.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de kindvriendelijke eigenschappen van parket en houten vloeren? Of heeft u een vraag over onze werkwijze? Neem contact op met onze parketspecialisten. Ronald Bos Parketvloeren is dé specialist voor houten vloeren en parketvloeren. We schuren parketvloeren en houten vloeren, maar we verzorgen ook de aanleg van houten vloeren.