Houten vloer schoonmaken: zo reinigt u uw vloer

Houten vloer schoonmaken: zo reinigt u uw vloer

Het is één van de meest populaire soorten vloerbedekking in Nederland: de parketvloer. Om ervoor te zorgen dat uw houten vloer jarenlang mee gaat, is onderhoud en het regelmatig schoonmaken van uw houten vloer belangrijk. Wij hebben een aantal handige schoonmaaktips voor u op een rijtje gezet, zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Gebruik een bezem met zachte haren

Het gebeurt in ieder huishouden: er ligt viezigheid zoals zand of kruimels op de vloer. Wat veel mensen echter niet weten is dat de houten vloer hierdoor kan beschadigen. Veeg daarom uw vloer regelmatig aan met een bezem met zachte haren. Dankzij de zachte haren van de bezem weet u zeker dat de vloer niet beschadigt. Vindt u het niet prettig om de vloer te vegen? Gebruik dan een stofzuiger met een speciale zuigmond met kunststof haar. Op die manier beschadigt uw vloer niet  tijdens het zuigen.

Ga voor een pH-neutraal schoonmaakmiddel

Is uw vloer toe aan een flinke schoonmaakbeurt? Dweil uw vloer dan met een pH-neutraal schoonmaakmiddel of vraag Ronald Bos om een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor uw houten vloer. Vervolgens kunt u uw vloer dweilen met een sopje van het schoonmaakmiddel en water. Let er tijdens het dweilen wel op dat u de vloer met de nerf van het hout mee dweilt. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer niet te nat wordt. Op deze twee manieren voorkomt u het ontstaan van vlekken.

Zet uw vloer in de hardwax of olie

Indien u een massief houten vloer heeft, is het belangrijk om uw vloer één keer in het jaar in de hardwax of olie te laten zetten. Deze behandeling zorgt er onder andere voor dat het vuil niet in het hout trekt en voorkomt beschadigingen aan uw houten vloer dankzij de optimale bescherming van de laklaag.

Laat uw houten vloer schoonmaken door een specialist

Is uw houten vloer erg beschadigd met bijvoorbeeld putjes en krasjes in het hout? Laat uw parketvloer dan schuren door één van onze specialisten. Door de vloer te schuren halen wij bijna alle beschadigingen uit de vloer. Vervolgens kunnen wij de vloer voor u aflakken, zodat deze beschermd is tegen vuil en viezigheid. Neem voor meer informatie contact op via 020 659 7105 of stuur een e-mail naar info@ronaldbosparketvloeren.nl.

coffee-can-improve-energy-levels-and-make-you-smarter-2